navi



9. kesäkuuta 2014

Kirje tuntemattomalle - pysähdy ja auta


Koska Sinä kirjoitit viimeksi kirjeen jollekin?

Muistatko vielä, miltä sinusta tuntui, kun elämässäsi tuli vastaan vaikea hetki? Millaisia ajatuksia mielessäsi pyöri tuolloin? Mistä löysit vahvuutta jatkaa eteenpäin? Minä muistan. Muistan, miten pyöritin asioita pääni sisällä saamatta mistään selkoa, enkä ollut varma, tulisinko koskaan saamaan selkoa. Tunsin itseni yksinäiseksi, luulin etten enää koskaan osaisi hymyillä aidosti, olin varma että seinät kaatuisivat niskaani... Ainakin nämä ja miljoona muuta negatiivista tuntemusta olivat täyttäneet minut täysin, enkä oikeastaan vieläkään tiedä, mikä oli ratkaiseva asia pimeyden väistymiseen - tiedänpäs. Ymmärrys, etten ole yksin ajatusteni kanssa.

Aika parantaa -verkoston projekti Kirje tuntemattomalle haastaa ihmisiä kirjoittamaan kirjeitä, jakamaan omia kokemuksiaan ja lähettämään nämä kirjeet verkostolle, joka toimittaa kirjeitä eteenpäin kirjeen kirjoittajan mahdollisten toiveiden mukaan.




Osallistuminen on yksinkertaista: kirjoita kirje ja lähetä se Aika parantaa -verkostolle. Kirjoita käsin tai koneella kokemuksistasi, taiteile kannustava kortti, raapusta runo, valokuvaa - mitä ilahduttavaa mieleesi ikinä pälkähtääkään. Lisätietoa kirjeen/kirjeiden lähetyksestä ja muista osallistumismahdollisuuksista löytyy projektin nettisivuilla.

Kirjeitä ei ole pakko lähettää Helsinkiin Aika parantaa -verkostolle, vaan halutessaan kirjeet voi toimittaa omatoimisesti haluamaansa paikkaan ja sujauttaa kuoreen mukaan projektin nettisivuilta tulostettavan lappusen, joka sisältää hieman informaatiota projektista. Itse koin tämän tavan helpommaksi, joten eilinen ilta sujuikin siis infolappuja tulostellessa.

Omat kirjeeni (tai ainakin muutama niistä) lähtevät matkaan tänään, mutten ole vielä päättänyt tarkkaan, minne ne aion viedä. Jonnekin päin Oulua ne kuitenkin aion jättää pääsykokeesta päästyäni - pitäkäähän siis silmänne auki, jos satutte näkemään kirjeen kulman pilkottavan odottamattomassa paikassa!

Kynään (tai tietokoneen näppäimistöön) tarttuminen voi ottaa oman aikansa, mutta se ehdottomasti kannattaa. Samalla, kun kirjoitat pienemmäksi kiveä sydämeltäsi, taakka jonkun toisen harteilla kevenee tukevien, lohduttavien, ilahduttavien ja kannustavien sanojen myötä.

Näillä saatesanoilla haastan siis kaikki tämän postauksen lukevat osallistumaan ja kirjoittamaan kirjeitä!

Lisää tietoa projektista löydät projektin nettisivuilta ja facebooksivulta!

HUOM! Tämä postaus EI ole toteutettu blogiyhteistyössä Aika parantaa -verkoston kanssa eli minä en hyödy tämän postauksen julkaisusta rahallisen tai materialistisen korvauksen kautta. Aihe on lähellä omaa sydäntäni henkilökohtaisten kokemuksieni kautta ja halusin jakaa tietoa kampanjasta. Pysättää ihmiset edes hetkeksi ja auttaa ymmärtämään, että apu voi parhaimmillaan olla vain ystävällisiä, lempeitä, lohdullisia sanoja, tieto siitä, ettei vaikeinpinakaan hetkinä ole yksin ongelmiensa kanssa.

Olen kysynyt ja saanut luvan käyttää postaukseni kuvituksena projektin nettisivuilta peräisin olevia kuvia (ylin & alin).

10 kommenttia

  1. Oi hitsit, kuulostaa aivan ihanalta! Pitääkin ryhtyä teroittelemaan kyniä jo valmiiksi... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tartuhan ihmeessä kynään - suosittelen. Kiitti kommentistasi. :)

      Poista
  2. Tää on mun mielestä ihan mahtava idea ja kiinnostuin tästä aidosti tosi paljon. :) Ihanaa, että kirjotit tästä, koska ei tällasia hirveästi mainosteta missään. Pakko ehdottomasti väsätä tonne jotain. :)

    http://lemondeselonleni.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ihan samaa mieltä kanssasi, vastaavat projektit eivät kovin usein saa mainosta ja omalta osaltani tahdoinkin juuri siksi tämän jutun kirjoittaa. Idea on ihana ja mitä useammat tähän osallistuvat, sitä enemmän hyvääkin saadaan aikaan. :) Kiitti kommentista! :)

      Poista
  3. Tosi hyvä idea tää juttu, en ollutkaan kuullut tästä aikaisemmin. Melkein voisin itsekin osallistua.
    Sun blogi on oikein kiva ja kiva myös että tulit yhteistyöhön ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa osallistua, jos edes yhtään moinen kutkuttelee mieltä! Ja kiitti palautteestasi, ilo on kokonaan minun puolellani. :)

      Poista
  4. Oi upean kuuloinen projekti johon tämä tyttö haluaa ehdottomasti tutustua! :D Kivaa että sinäkin olet tässä yhteistyössä, muistin blogisi heti siitä blogiviikko-jutusta kun näin osoitteen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, mäkin muistin sut heti! Toivottavasti tämä yhteistyö ei jää minun osaltani samalla tavoin tyngäksi kuin viimeksi. :) Kiitti kommentista!

      Poista
  5. Miten mä en oo kuullut tällaisesta! Pitää ehdottomasti laittaa tuo muistiin ja kirjoitella jossain vaiheessa. Täytyy tosin miettiä ensin kohderyhmä valmiiksi. Kiitos tästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain. :) Itsekin kuulin asiasta ihan sattumalta unenpöpperössä radiosta kotimatkalla ja ryhdyin heti tuumasta toimeen. Ihana kuulla, että ihmiset ovat kiinnostuneita asiasta. :)

      Poista

Mikäli kommentoit yli vuorokauden vanhaan tekstiin, älä pelästy, kun kommenttisi ei tulekaan heti näkyviin saatuasi "kommentti lähetetty" -viestin: se ei ole kadonnut tyhjyyteen, vaan odottaa hyväksymistäni.